Feiring av Mitzvah på Neve Michael (070720)


FRA NEVE MICHAEL, EN BARNEBY I ISRAEL, SOM HTR STØTTER, KOM DENNE BERETNINGEN OM FEIRINGEN AV MITZVAH (SML. KONFIRMASJON). FLOTT Å LESE.

Neve Michael’s Bar/Bat Mitzvah-feiring under skyggen av COVID-19

I disse prøvede og usikre Corona-tider ønsker vi å berolige våre kjære venner og sterke støttespillere med at våre Neve Michael-barn fremdeles sender et sterkt lys av håp om en bedre fremtid.

Dette ble vist tydelig i den årlige Bar / Bat Mitzvah-feiringen som nylig ble arrangert i Neve Michael Children’s Village.

Bar Mitzvah-guttene våre: Menachem, Elimelech, Eliyahu, Yehuda, Daniel og Maksim, og Bat Mitzvah-jentene våre: Daniel, Hodaya, Tehila, Talia, Chanel, Priel, Noy, Bat El, Sinai, Krina, Shirel, Michelle og Nitzan er takknemlig for rådgivere, lærere og terapeuter hos Neve Michael. Og også for de mange gode menneskene bak kulissene som har hjerte for deres velvære.

Selv om det var usikkert hva vi kunne gjøre for å feire i år, var en ting helt sikkert, den årlige feiringen med 400 mennesker på Neve Michael kunne ikke skje.

Bar / Bat Mitzvah-feiringen er høydepunktet for enhver gutt og jente som krysser vår terskel. Hvert år arrangeres en spesiell begivenhet, som forsterker hvor veldig viktige og spesielle Neve Michaels barn er. Det er en kveld der de er i sentrum og får all oppmerksomhet.

Selv om Corona-viruset gjorde årets feiring annerledes, deltok våre kommende «konfirmanter» på mange spesielle arrangementer i løpet av forberedelsesmånedene. Et høydepunkt var en serie foredrag om jødisk tro, spiritualitet og tradisjon, som alle gjennomsyret barna med en sterk følelse av bevissthet om deres jødiskhet.

Bar-Mitzvah-guttene våre lærte å sette på tefilin og lese fra Torahen; Bat-Mitzvah-jentene våre lærte å tenne på sabbatslys og resitere velsignelsene. Ungdommene våre deltok på “Hva det betyr å være et Bar- / Bat-Mitzvah” -verksted for å få instruksjon i å utføre grunnleggende mitzvoth og fremfor alt å ta ansvar som unge jødiske menn og kvinner.

På grunn av COVID-19 stoppet dessverre de månedlige B’nei Mitzvah-turene gjennom Israel i mars. Imidlertid klarte barna å besøke Haifa-universitetet 4. desember 2019 og deltok i et spill, “Looking for your Identity through Adolescence”.

Midreshet Tiferet Beit Shemesh inviterte Neve Michaels Bat Mitzvah-jenter til å gjøre et kunst- og håndverksprosjekt med dem.

Til deres største glede fikk guttene og jentene våre muligheten til å velge og kjøpe nye klær til den store begivenheten: bukser, skjorter og kipot til guttene; kjoler, bluser og hårbånd til jentene – og nye sko til alle.

Mens det årlige arrangementet i juni ble avlyst på grunn av COVID-19 og sosiale distanseforskrifter, feiret Neve Michaels Bar / Bat Mitzvah-barn tirsdag 23. juni på en ny og annerledes måte.

Klokka 12.00 ble barna ført, under en tallitt og akkompagnert av blåsing i en shofar, i sang og dans til Neve Michaels spisestue. Til prosesjonen fikk de selskap av David Frydman, direktør for Neve Michael, og Yechiam Sherlo, Neve Michaels visedirektør, ansatte og et begrenset antall andre barn fra Neve Michael.

Spisestuen var vakkert dekorert og forstørrede bilder av Neve Michaels Bar / Bat Mitzvah-barn ble plassert på bordene. Ved inngangen til spisesalen var det et bord stablet med gaver til barna våre.

Det ble servert et deilig måltid og feiringen fortsatte med visningen av en film om Neve Michaels B’nei Mitzvah, fantastiske taler, en musikalsk forestilling iscenesatt av barna våre som deltar i Sulamot musikkprogram og som kulminerte med at barna ble ledet med sang og dans til bussen som skulle ta dem til Tiberias og Zefat.

Shlomo Gabai, en turguide, skuespiller og musiker som er kjent for sine teatermusikale turer inspirert av jødiske motiver, ventet på bussen for å sikre at denne dagen skulle bli enda mer minneverdig og morsom for Neve Michaels barn.

Første stopp var Tiberias der barna dro på båttur på den vakre Galilea-sjøen, mens solen gikk ned. Da de danset og sang med Shlomo, var det fantastisk å se og føle deres glede.

Da denne delen av feiringen var over, gikk barna våre ombord i bussen og ble ført til Zefat, som er kjent som fødestedet til Kabbala. Der vandret de nedover de fargerike brosteinsgatene, tok pause for å besøke de historiske severdighetene og lærte av Shlomos underholdende forklaringer. De pustet inn atmosfæren i Zefat og avsluttet denne minneverdige dagen med middag på en av byens fine restauranter.

B’nei Mitzvah-feiringen er en av de største begivenhetene i våre barns liv. En dag de alltid vil huske og verne om. Det betyr at de kommer som B’nei Mitzvah, og det markerer en viktig milepæl på veien til gjenoppretting.

Vi brukte de siste månedene på å forsikre barna våre om at ingenting – ikke de traumatiske omstendighetene i barneårene deres, heller ikke Corona-pandemien – ville stå i veien for deres spesielle feiring.

Barna våre har vært gjennom så mye i sine små liv, mer enn nok til å nå en bevissthetsalder – om deres ulykker og ulemper, av håpet vi gir dem på Neve Michael, og også om deres rett til å glede seg.

Som alltid takker vi dere, våre kjære venner, for at dere hjalp oss med å gjøre denne dagen til en virkelig spesiell feiring for barna våre.

Vi vil også benytte anledningen til å takke for å ha hjulpet de mange guttene og jentene som går gjennom en lang reise på Neve Michael og kommer ut som produktive unge voksne.

I år er vi stolte av å sende fem nyutdannede fra Neve Michael ut i verden for å møte nye utfordringer: pre-militær trening, IDF service og National Service. Vi, og de, er takknemlige for all støtten dere har gitt dem gjennom årene.

Vi oppfordrer dere til å være trygge i sommer og ønsker dere lykke til med helse i disse vanskelige og utfordrende tider.

Kjærlighet,

Hava

HTR sin Neve Michael-konto er: 3000.20.47817. Vi er takknemlig for din støtte.