Rapport fra Valeriya i barnebyen “Vårsol”(130520)


Valeriya i barnebyen “Vårsol” i Taitzy i Gatchina kommune har sendt oss denne rapporten

God dag Steinar.

Veldig optimistiske nyheter har vi dessverre ikke.

Det ble kunngjort en gradvis nedtrapping av karantenerestriksjoner. Likevel ble alle kommuner i Leningrad fylker delt i tre forskjellige grupper. Vår Gatchina kommune havnet i en rød gruppe. Dette er fordi vår kommune er mest utsatt for virusspredningen i forhold til andre kommuner. Vår kommune har flest smittede innbyggere, leger og sykepleiere. Det er innreiserestriksjoner i byen og politiposter overalt. Politiet kontrollerer nøye om alle bruker munnbind og engangshansker som er blitt påbudt.

Når det gjelder legehjelp og sykehusopphold er det blitt nærmest en krise. Har du ”vanlige” helsesykdommer som f.eks hjerte, nyre, leverproblemer har du veldig begrensede muligheter til hjelp. Gatchina by har stengt sitt hovedsykehus og andre mindre sykehus. Andre kommuner er lite villig til å ta imot pasienter fra en coronautsatt kommune. Kun noe få sykehus som har sagt ja til å hjelpe.

Når det gjelder nedtrapping av restriksjoner så åpnes det noen utvalgte butikker samt frisørsalonger. Men mange foretak holder fortsatt stengt og får ikke lov til å åpne sine dører enda. Og veldig mange lønnsmottakere som ble sendt hjem uten lønn, sitter igjen uten midler til sitt levebrød.

Alle skoler, barnehager, SFO’er og annet holder fortsatt stengt. Barna som har foreldre i jobb er overlatt til seg selv og er hjemme alene. Ulykker blant små barn er blitt hyppigere og det registreres flere lovbrudd og kriminelle handlinger blant unge.

Om situasjonen hos oss ikke forbedrer seg frem til 31. mai så blir vår kommune satt i en veldig strengt overvåket karantene igjen.

Vi ber om at alt dette forferdelige må gå forbi barnebyen vår og at ingen må bli alvorlig syke og trenge medisinsk hjelp. Og vi må be om at Gud skal bevare barnas sinn og hjerter og holde dem vekke fra all fare og ulykke.

I går overhørte jeg en sang som barna sang mens de lekte ute. De sang ”Evangeliet” sangen. Det gledet hjertet mitt veldig. Jeg gledet meg over at Gud gir vekst til det som en gang ble sådd hos dem selv om både søndagsskolen og bedehuset holder stengt.

Vær med å be for situasjonen.

Vipps nr. 59695 eller konto 3080.32.71530