Brev fra barnebyen Neve Michael i Israel (120520)


BREV FRA BARNEBYEN NEVE MICHAEL I ISRAEL. HJELP TIL RUSSLAND GIR BETYDELIG STØTTE TIL ARBEIDET HER. KONTONUMMER: 3000.20.47817 KAN BENYTTES OM DU ØNSKER Å GI EN GAVE.

Kjære Steinar og Alfhild —

Jeg vil fortelle dere om livet på Neve Michael under COVID-19. Spesielt nå, å gå inn i Neve Michael gjør hjertet mitt så stolt …

Så snart de nye forskriftene til COVID-19 ble håndhevet, fikk ingen lov til å forlate eller komme inn på Neve Michael.

Neve Michaels sosialarbeidere og rådgivere forklarte faren for COVID-19 for alle barna på Neve Michael, i henhold til deres aldersgruppe. Mange barn var redde, særlig de eldre barna som forsto mer av hva som skjedde.

Selvfølgelig berørte Neve Michaels profesjonelle ansatte barna og personalet bodde på Neve Michael i mange uker, inkludert helgene.

Selv de barna som har familier å dra til, kunne ikke forlate N.M. på grunn av en total innestenging, og det ville ikke være trygt for dem å være hjemme i en ukjent periode med sine biologiske foreldre.

Så barna tilbrakte påskeferien om natten i Neve Michael.

Vi fortsatte å følge alle forskriftene fra det israelske helsedepartementet, som å holde barna i grupper på ikke mer enn ti. Våre ansatte jobbet veldig hardt for å holde dem opptatt.

Personalet og barna deltok alle på foredrag om viktigheten av hygiene; for eksempel å bruke hånddesinfeksjonsmiddel, som har blitt plassert på strategiske steder i hele Neve Michael. I tillegg brukte vi papirhåndklær (i stedet for klut) på badene.

Zvia, Neve Michaels koordinator, oppfordret barna til å følge deres rutine så mye som mulig. Men visse ting skjedde, som at den viktigste spisesalen der barna spiste lunsj, ble stengt og de spiste måltidene i familiens hjem.

En annen utfordring var sosial distansering og å holde barna opptatt. Personalet vårt kjørte konkurranser og delte ut premier til barna. Vi ba også barna tenke på måter de kunne hjelpe hverandre på.

Så mange fantastiske ting skjedde. Barna våre skrev historier og sanger, og talentfulle musikere var i stand til å spille og underholde.

Som du vet er det en gruppe barn som melder seg frivillig og besøker Holocaust-overlevende og eldre hver uke. Dessverre kunne ikke barna besøke dem, men de ringte noen få dager for å se hvordan det gikk med deres eldre venner. Etter Pesach støttet imidlertid barna Challot og skrev notater som personalet leverte til Holocaust-overlevende og eldre.

Neve Michaels barn stelte hagene, malte og hjalp vedlikeholdspersonalet også. De hjalp også hverandre med skoletimer, inkludert lekser og prosjekter.

Vanligvis har Neve Michael en stor feiring for hele landsbyen på uavhengighetsdagen. På grunn av COVID-19 feiret imidlertid hvert familiehjem hver for seg, men de gjorde det i stor stil.

Alt i alt var Neve Michael en stor familie.

Barna fikk så mye kjærlighet og oppmerksomhet og følte seg virkelig trygge.

Israel, så vel som resten av verden, kommer sakte tilbake til det virkelige liv.

Neve Michaels barn overlevde denne utfordrende tiden med flygende farger.

Vi er så stolte av barna.

Og selv i disse utfordrende tider, kommer flere nye barn hjem. En liten jente sa at hun elsker Corona … Vi spurte henne hvorfor ??? Hun sa at hun er så glad for Neve Michael, og at hun er trygg hos oss, og at foreldrene ikke kan komme og skade henne.

Kjærlighet,

Hava