Brev fra Nytt Liv Senteret 270420


Vi har i dag fått dette brevet fra Nytt Liv senteret utenfor St. Petersburg.  “Nytt Liv” er et kristent rehabiliteringssenter for rusmisbrukere og kan sammenlignes med Evangeliesentrene i Norge.  Hjelp til Russland har i mange år kjøpt inn all brensel til vinteren til dem og støttet dem i ulike kriser.  De har ingen offentlig støtte og hadde ikke klart seg uten vår hjelp.  Som det fremkommer av brevet opplever de ekstra vanskelige tider nå.

Dersom du har et hjerte for dette arbeidet, kan du støtte de i bønn og gjerne gi en gave til arbeidet:

Hjelp til Russland konto nr. 3080 32 71530 eller Vipps nr. 59695.

 

Kjære Steinar, kjære brødre og søstre i Stiftelsen «Hjelp til Russland»!

Vi er takknemlige til Gud for deres følsomme og lydhøre hjerter.  I denne vanskelige tiden er vi spesielt glade over å forstå at dere er bekymret for oss og føler med oss.  Stengte grenser og karantene hindrer oss ikke i å be og takke Herren for menneskene vi elsker.

I denne vanskelige tiden når hele verden blir grepet av frykt, fortsetter vårt senter med sitt viktige arbeid  – å redde mennesker.

I dag oppfyller vi alle krav fra våre tilsynsmyndigheter, og vi har innført en rekke regler for beskyttelse mot koronavirus for våre ansatte og de som gjennomfører rehabiliteringskurs hos oss.

I forbindelse med koronaviruset i Russland er det innført forbud på mange aktivitetsområder, grensene inne i landet er også lukket og det er etablert en begrensning av fri bevegelse. Vårt senter overlever på grunn av hjelp og donasjoner fra våre partnere, som i dag har redusert eller suspendert sin virksomhet. Alle disse omstendighetene har ført til at volumet av bistand som ble gitt til senteret er blitt betydelig redusert.

Hvert år, fra og med februar, er vårt fokus rettet mot landbruk (all slags sesongarbeid). I april planla senteret å starte en aktiv handel med blomster og frøplanter, men på grunn av karantene ble markedet stengt, og vi stod uten inntjening. Vi fikk vanskeligheter med å betale strømregninger og andre husholdningsbehov i organisasjonen vår.

Inngangen til sentrum er begrenset. Pastorer i fra forskjellige kirker kan ikke besøke oss. Men vi takker Gud for lederne og alle våre tjenere på Nytt Liv senteret som fortsetter å utføre sitt viktige åndelige arbeid. Hver dag holder vi to bønnemøter og andre felles møter. På denne måten støtter vi avdelingene våre med bønn og ord.

Hver dag ber vi om helbredelse for mennesker fra koronavirus over hele planeten. Vi ber for leger, regjeringen og alle myndighetenes avgjørelser, for alle våre venner og kjære.

“Det skal ikke hende deg noe vondt,
ingen plage skal komme nær ditt telt.” (Sal 91:10)

Og vi tror at i denne vanskelige tiden vil Guds ord komme dypt inn i menneskers hjerter og forene oss.

Med respekt og kjærlighet,

Sergei Matevosjan og alle på Nytt Liv senteret