Fra Galina, Karina, Anatoly, Tatjana, Nina og Aleksei 20.04.20


fbt

God dag kjære Steinar!

Stor hilsen til Alfhild, dine barn, barnebarn, til alle dine sletninger og dine kjære. Stor hilsen til alle styremedlemmer. Ønsker dere god helse!

I Russland er det svært vanskelig situasjon med koronavirus.

Antall på de som er smittet øker hver dag, spesielt i store byer. Dette er veldig skummelt!

Fra hvor kom slike vanskeligheter som har fanget hele verden?

Vi ber om at Herren skal redde verden! Dette er ikke en enkel situasjon, det er rett og slett ikke forståelig hva det er for noe og når det skal ta slutt. Det ser ut til at verden ikke vil bli den samme. Alt vil forandre seg og vi vil alle bli forandret til en viss grad. Jeg likte veldig ordene jeg leste: “Jeg vet at Gud ikke bor i kirken … Han flytter seg stille inn i sjelen og forlater deg ikke på veien. Når døden står foran deg, i det siste øyeblikket, og du ikke ser noe håp, da vil Han redde deg likevel.. Og, en gang må dere komme til tro. Han trodde allerede på dere.»

Vi ber om at Herren vil hjelpe oss med å bli kvitt en slik infeksjon. Og så tenker vi på hvordan vi kan bygge arbeidet vårt. Vi fortsetter å jobbe hjemmefra, men ikke alle. Sosialarbeidere er ikke i karantene, de sidestilles med sykepleiere. De fortsetter å tjene de gamle og syke hjemme, og de overholder alle sikkerhetsregler.

Resten gjør sin nåværende jobb. På forespørsel fra Mark Karvelis lager vi og leverer lister til ham over de borgere som vi hjelper i henhold til adopsjonsprogrammet og flere andre. Han har organisert en stab til å hjelpe befolkningen i denne situasjonen med koronaviruset.

Mark Karvelis har fra  Sankt-Petersburg fått hjelp i form av matpakker. Han kjørte selv med egen bil disse matpakkene og leverte til folk i Tokarevo og Djatlovo. Så han så med egne øyne situasjonen der. Han hilser mye til deg, Steinar og spør hvordan situasjonen er med koronaviruset i Norge?

Mark ønsker dere god helse og velsignelse. Vi vil at folket ikke skal glemme vår Herre Jesus Kristus. Vi ber at jo flere kommer til troen, jo raskere vil verden endre seg til det bedre. I den nåværende situasjonen må Lada også endre arbeidsplaner og regime.

Selvfølgelig fortsetter vi med bibeltimer om morgenen. Så planlegger vi 2 timer på dagtid for å studere Bibelen og be. For dette organiserer vi en åndelig gruppe for våre ansatte som heter “Vi er sammen, vi er nær” – dette er vår parole på Lada.  Jeg tror at dette vil gjøre oss mer åndelige og bli sterkere i troen. Og hvem, hvis ikke oss?  Kvinner fra Bibelgruppen ble sendt til fjernundervisning (hjemme), siden samlinger ennå ikke er tillatt. Med barnegruppen i alderen på 7-10 år blir det det samme. Søndagsskolen ble også sendt til hjemmeundervisning.

Vi vil motta folk eksternt via telefon (eller nett) og utføre aktuelle dokumenter. Aleksei Glushkov hjelper eldre med eventuelle reparasjoner og deler ut mat til hjemløse. Han kjører til bakeriet der de gir ham brød, og så tar han det med for å dele ut i landsbyene.

Kjære dere, vi ønsker dere alt godt. Ta vare på dere selv og deres kjære. Vi er kjempe takknemlige for deres hjelp i løpet av mange år til våre fattige mennesker, for deres tro på vår Herre Jesus Kristus og deres misjonsarbeid. Vi har lært mye av dere – å tro, å håpe, å elske!

Steinar, da vi i Israel reiste rundt på de hellige stedene og var der på møter, var det spesielt veldig stort og vi satte stor pris på den undervisning du og Alfhild la frem! Dette betyr mye!

Jeg personlig fikk veldig mye kunnskap. Det var også mye glede ved å ha felleskap og be felles bønner. Og jeg er sikker på at jeg ikke er alene om å kjenne det slik, det er nok slik de fleste som har vært på disse turene kjenner det.

Vi sender bilder av arbeidet vårt (foreløpig bare fra Aleksei), resten vil bli sendt etter karantene.

Ønsker dere Guds velsignelse!

Med vennlig hilsen,

Galina, Karina, Anatoly, Tatjana, Nina og Aleksei.