Brev fra Galina på Lada – ber om hjelp (april 2020)


Dette sterke brevet har vi fått fra Galina på sosialsenteret Lada. Befolkningen er i stor nød.

Kjære Steinar, God ettermiddag! Gode hilsener til kona di Alfhild, så vel som til medlemmer av styret for stiftelsen “Hjelp til Russland”!

Jeg beklager, men brevet er veldig trist. En forferdelig trussel mot helsen til innbyggerne og verdensøkonomien er hengende over hele verden i stort omfang. Alt pga. coronaviruset. Russland går også gjennom disse vanskelige tidene, og ingen vet hva som vil skje – bare Herren Gud vet, vi må alle be om at vi får leve under Guds velsignelser. Nå er hele Russland i karantene, og svært strenge tiltak har blitt iverksatt mot dem som ikke følger føre var-tiltak.

Folk i vår region er svært opptatt av situasjonen. De er redde for at dere vil forlate oss uten at vi får hjelp. Fattige mennesker er redde for ikke bare å dø av coronavirus, men også av sult. Økonomien er kritisk, situasjonen er svært vanskelig, prisene på matvarer har økt betydelig, medisiner det samme, og pensjonen strekker ikke til. Mange trenger operasjoner og undersøkelser. Før denne tid var situasjonen vanskelig, men mer eller mindre akseptabel, og hva som vil skje dette året er umulig å beskrive. Steinar, du besøkte flere hjem i landsbyer vi har ansvar for, Tokarevo og Dyatlovo – Du så hvordan fattige mennesker bor.

De har nå bare et håp; Stiftelsen “Hjelp til Russland”. Du har hjulpet oss i mange år, og folk er veldig takknemlige for produkter, penger fra de ulike programmer, og klær. Takk til deg personlig, til Alfhild, og medlemmer av Stiftelsen “Hjelp til Russland”, og alle de i Norge som støtter og hjelper oss. Kjære dere, Dette er en vanskelig tid for oss alle. Hvis det er nødvendig, kan vi forsøke å redusere arbeidet etc. På vegne av vårt team, på vegne av folket vi tjener og hjelper, takk til deg, styret og det norske folk, jeg bøyer meg ned for dere i stor takknemlighet. Vennligst unnskyld meg, men dette er et rop fra sjelen! Guds velsignelser, god helse, ta vare på deg selv. Vennlig hilsen, Galina, alle våre ansatte på Lada og folk som ringer oss på telefon og spør om når vi møtes. Foto fra Dyatlovo og Tokarevo.

Dersom du ønsker å hjelpe kan du benytte konto 3080 32 71530 – Hjelp til Russland