Glimt fra hjelpesendingstur 24.5.-2.6.19


Bilder og tekst: Steinar Harila

24.5.-25.5.

Her ser dere gruppa som nå reiser til Russland med hjelpesending, og med evangeliet.
En gruppe Gud har utvalgt. Dere ser oss når vi har første sangøvelse, og ved en herlig middag på Gustav Frøding Hotell og foran bussen.

26.5.

Så er vi kommet til Russland. Vi måtte laste av i Finland. Så var der mange transit busser som ville kjøre varene over. På bilde ser dere første møte. Og koret i aksjon. Og stappfull Kirke. Tony sang. Veldig mange sa de ville bli frelst. En sterk bønnestund. Mange hadde behov for samtale. Dette er stort.

27.5.

Så er en ny dag med sterke inntrykk over. Vi startet dagen på Agape. Agape er et senter for barn som vi har bygget og eier. Der hadde barna forberedt mye program for oss. De er så flinke. Her fikk vi også høre at det er moderne å være kristen i Russland nå. De har mange ledere som gir en tydelig bekjennelse. I skolen var det nå innført kristendoms opplæring. For oss var det godt å bringe håpets bud også til dem. Takk til Randi og Tony for opplegget de hadde for barna. Så gikk vi til Jødene og hadde en flott tid med dem. Vi fikk høre Hebraiske sanger og at flere nå vår klar for å emigrere til Israel. Deretter et nytt møte i den Lutherske Kirke. De som var der i går fikk i hovedsak ikke komme i kveld. Dette for at flere skulle få plass. Så kan bildene tale. Dette skriver en takknemlig tjener for Jesus og medmennesker. flere er klare for å emigrere til Israel. Godt å forkynne Guds Ord der. Så hadde vi kvelds møte i den Lutherske Kirke. Mye folk og mye nød.
Mange ber om forbønn.

28.5.

Så har vi besøkt Barnesanatoriet som i vårt system kalles for “Julie prosjektet” til minne om Julie Bay Andersen som døde som barn ca.11 år gammel. Bilder fra dette stedet. Deretter besøkte vi “Dikony” hjem for gatebarn. For så og ha et evangelisk møte i Baptistkirken som vi har bygget ferdig i ca. år 2001 – 2002. Som bildene viser er det stappfullt på møtene både søndag, mandag og tirsdag. Vi møter så mye nød at vi synes det blir i tøffeste laget å bære. På mandag kom det en familie med et lite barn i armene. Det hang en urinpose fra barnet på når de kom frem på møte. Kan dere hjelpe så vi kan betale for operasjonen? Vi har ikke penger. Vi snakket med folk som bare hadde spist grøt i lang tid. Det hadde ikke penger til annet enn det. Gud hjelpe oss og dem. Dette er en opplevd virkelighet. Takk for at dere ber for oss. Vil noen også støtte dette arbeidet så er det kjempe stort.

29.5.

Så har vi besøkt Sovjetski i dag. Informasjon og sterke fortellinger fra et stort arbeid på sosialsenteret “Lada”. Så møte i klubben. Stappfullt av mennesker. Nesten hele salen reiser seg og ber om forbønn. I dag ble det bestemt at det blir startet opp en menighet på “Lada” senteret. Her skal de spesielt ta seg av de nye som kommer til tro. Flott å møte politisjefen i Sovjetski. Deretter reiste vi til Primorsk. Der vi fikk et herlig møte. Alfhild og jeg fikk mange og ekte takk med diplomer og noe som ble hengt rundt halsen på oss. Takk fra myndighetene. Alt for trofast utholdenhet i dette arbeidet.

30.5.

Så kom vi til Barnebyen “Vårsol” her hadde både voksne og barna laget mye flott program som de viste oss. Takk skal dere ha. Så besøkte vi Eldresenteret som vi har bygget. Der var overfylt og ventelister. Både kontoret til direktøren og gjesterom var nå tatt i bruk for beboerne. Et fantastisk sted synes vi. Jeg fikk synge litt finsk med ei som kunne de sangene vi sang hjemme på Finsk. Så var vi på Farmen. Flott å se at arbeidet går fremover. Kyllingene vokser. Drivhuset nærmer seg ferdigstilling.
4000 kg. Poteter er sådd. Fisk var det i dammen. Takk til vår Frelser for at også jeg får være med på dette store arbeidet.

31.5.

Bilde av gruppa i lobbyen på Hotell Moskva. Her sang vi “O store Gud” Det ble tatt imot av mange. Folk samlet seg og uttrykte glede. Videre bilder fra Nytt Liv. Veldig sterkt å besøke dem. Mange sa de ville bli frelst. Nå får bildene tale videre.

 

Alfhild og jeg fikk besøk av Irina (til venstre). En trofast tjener i fengsler. Nå hadde hun med ei kvinne som nettopp var sluppet ut fra fengsel.

Denne fine lyse dama til venstre i bilde (under), nettopp kommet ut av fengselet. Hun satt vi sammen med på en Kafé på hotellet. Der sa hun at hun ville gi livet sitt til Jesus og leve for han. Hun sa jeg kunne legge ut dette. Kan vi be om at hun får et arbeid snart. Hun er bygnings arbeider. En takknemlig tjener for Jesus og medmennesker skriver dette.