Neve Michael krisesenter for barn – Oversikt mai 2019


Krisesenteret for barn ble åpnet i august 2000 ved hjelp av JDC og private givere. Over 950 gutter og jenter er blitt behandlet her. Over 950 liv er blitt reddet. Disse er de heldige. Ja, slike grusomheter skjer her i Israel. Noen barn ankommer med forbrenninger fra sigaretter på den følsomme, unge huden deres. Andre har opplevd fryktelige traumer. For eksempel en liten gutt som var vitne til at hans narkotikaavhengige far drepte moren mens faren var påvirket.

Barn i fra hele landet som må fjernes umiddelbart fra hjemmet og omgivelsene sine, henvises til oss via velferdsapparatet, og de ankommer krisesenteret vårt 24 timer i døgnet, 7 dager i uken. Til tross for store statsbudsjettkutt, jobber staben vår kontinuerlig for å behandle disse barna våre. Krisesenteret vårt er åpent 24-7 for å håndtere enhver nødssituasjon der et barn må fjernes fra den biologiske familien sin på øyeblikkelig varsel.

Målet vårt er å hjelpe barna våre å bryte den onde krise-syklusen. Hvert barn reagerer forskjellig på de ulike behandlingene vi tilbyr. Derfor prøver vi å finne den beste måten å nå inn til barnas sjeler. Alle barna våre har med seg “psykologiske spøkelser” i fra fortiden.

Noen av barna husker mange skremmende netter, da de lå våkne og lurte på faren deres ville tvinge seg på med dem i sengen, eller om foreldrene deres var for neddopede til å legge merke til at de var syke og hadde feber. De kommer med ulike stress-symptomer – det være seg generell angst, mareritt, ulydighet, depresjon, søvnløshet, sengevæting, fysiske problemer og så videre. Barna kommer fra fattige familier med lav sosialøkonomisk status, og de fleste familiene har vært sosialklienter i generasjoner. De fleste foreldrene har vokst opp på barnehjem, de er uten fast jobb og flertallet fungerer ikke i samfunnet.

Barna som kommer til krisesenteret vårt kan ikke sendes hjem. De må være her hele tiden, både under helligdagene og i sommerferier. De er ikke sammen med resten av barna på stedet. Vi har to klasserom og terapeuter som behandler disse barna i senteret. Det er uhyre viktig at vi gir disse barna et varmt, trygt miljø som gir dem en følelse av sikkerhet og et estetisk utseende, slik de fortjener.

Barnas rom behøver betydelige oppgraderinger, inkludert nye klesskap, vinduer og skodder, samt veggdekorasjoner for trivsel; badene trenger nye badekar, VVS, keramikkfliser, vasker og bade- og linnetskap; spisestuen trenger nye bord og stoler, og det er en et presserende behov for en ny komfyr; terapirommene trenger nye møbler og stoler for sosialarbeiderne våre, Ruthie, Nadia og Ayelet. Videre må stuen ha nytt veggbelegg, og hele krisesenteret trengs å males. Klimaanlegget på taket trenger oppgradering.

Utendørs renoveringsplaner inkluderer nye lekeapparater i hagen og på lekeplassen, installasjon av en pergola i sittegruppen og bygging av oppbevaringsfasiliteter i hagen for utstyr og sykler, samt innkjøp av nye sykler.

Disse viktige oppgraderingene av krisesenteret vårt vil hjelpe på oss på Neve Michael å nå hovedmålet vårt: å forbedre våre barns trivsel, hjelpe dem på veien mot et godt liv og gi dem håp om en bedre framtid.

Den totale kostnaden for renoveringen er: $ 265 000 og inkluderer: renovering, planlegging og innredning.

Din støtte kan gjøre en stor forskjell for barna i den mest kritiske fasen i det unge livet deres mens de oppholder seg på krisesenteret vårt.

Med hjertelig hilsen,

Hava

*Batsheva

Batsheva, en tander og skremt syv år gammel jente med bølget, brunt hår, ankom krisesenteret på Neve Michael med tristhet i øynene og i det unge hjertet sitt. Hun kom fra et hjem der søsknene hennes var ofre for seksuelt misbruk og incest. Som det yngste medlemmet av denne dysfunksjonelle familien, var oppgaven hennes her i livet å stå vakt ved soverom – døren mens broren og søsteren hennes ble voldtatt. Hun så klart og hørte de forferdelige tingene som ville skje med henne hvis hun skulle fortsette å bo med disse foreldrene som mishandlet barna sine. Hun hadde egentlig ikke noe valg, og hadde ingen anelse om at barn i normale hjem opplevde kjærlighet og oppmerksomhet.

“Normen», som hun opplevde det, var den svært unormale situasjonen hun var blitt kastet inn i, og som ødela barndommen hennes.

Så en dag hentet en kvinne fra sosialkontoret, sammen med en politimann henne fra “hjemmet ” sitt og avleverte henne på dørstokken vår.

Vi visste helt fra starten av at vi at dette var et grufullt tilfelle med et forsømt og følelsesmessig mishandlet barn. Alle de kjente symptomene var der: nedstemtheten hennes, redselen og forvirringen; den manglende evnen til å se deg i øynene og mistillit til alle voksne.

Etter noen tøffe måneder på Neve Michael krisesenter fikk Batsheva tildelt et “familiehjem”, som består av en vanlig familie (foreldre og de biologiske barna deres) som bor på stedet sammen med barna på Neve Michael. Batshevas nye “søstre” er åtte små jenter (i alderen 6-10 år) som også kom til Neve Michael med sine egne, personlige skrekkhistorier. For første gang i det unge livet sitt lærer Batsheva nå hvordan det føles å motta kjærlighet og oppmerksomhet fra snille, voksne personer, som i tillegg til hennes omsorgsfulle adoptivforeldre også inkluderer to dedikerte, unge jenter som utfører siviltjeneste og en varmhjertet husmor.

* Navnet er forandret