Happy Hanukah from Neve Michael Children’s Home (05.12.18)


Les denne varme historien som kom fra Neve Michael:

Channuka mirakelet

Nå som vi vi feirer channuka, også kaldt “lysets fest”, vil jeg gjerne dele en fantastisk historie med dere om en nyfødt baby, kalt Orit, som bringer så uendelig mye lys og lykke til så mange mennesker.

*Rivka kom til barnehjemmet Neve Michael for over 30 år siden. Hun var en ung, 13 år gammel jente. Rivka hadde en eldre søster som var følelsesmessig ustabil, en gift bror, hvis datter måtte plasseres i en fosterfamilie, og en søster til, som nesten ble myrdet av den arabiske ektemannen sin sammen med datteren sin.

Takket være all den kjærligheten og støtten som Rivka fikk på Neve Michael klarte hun å overvinne spøkelsene fra fortiden, fullføre skolegangen sin og flyttet fra Neve Michael da hun ble voksen. Opp igjennom årene hadde Rivka hele tiden opprettholdt kontakten med Neve Michael. Etter at Rivka giftet seg med en flott ung mann, som hadde mistet faren sin i ung alder, kom de tilbake og begynte å jobbe i Rivkas sanne hjem – Neve Michael.

Dessverre kunne de ikke selv få barn, selv etter å ha gjennomgått kostbare behandlinger både i utlandet og i Israel, behandlinger som ble finansiert av midler som Neve Michael hadde klart å samle sammen. De klaget aldri, og var takknemlige for så mange andre ting i livene deres. *David, Rivkas ektemann, begynte å jobbe som vedlikeholdsarbeider på Neve Michaels nødkrisesenter, og han viste seg å være omsorgsfull arbeidstaker. Barna elsket ham og Rivka, særlig Merav.

* Merav er en liten jente som måtte fjernes fra hjemmet sitt og var blitt sendt til Neve Michaels nødkrisesenter fordi moren hennes var mentalt ustabil og ikke i stand til å ta vare på Merav, som var i konstant livsfare. Domstolen opphevde morens foreldremyndighet, og før pesach i 2018, ble hun adoptert av Rivka og David. Alle på Neve Michael gråt av glede da dette skjedde.

Rivka er som en datter for meg, og kaller meg til og med mor. Vi sørget for at Merav ville være hovedpersonen under pesach-feiringen vår, og det ble hun sikkert og visst. Mannen min overrasket henne med en helt ny, rosa sykkel da hun vant pesach-spillet.

Historien blir enda bedre.

Meravs mor, som nevnt var hun mentalt ustabil, var stadig inn og ut av sykehuset. Så ble hun gravid igjen.

For omtrent en måned siden fødte hun en jente, som ved domstolens rettskjennelse ble fjernet fra henne umiddelbart etter fødselen. En uke senere ble babyen adoptert av Rivka og David. De kalte henne Orit, og nå kan begge søstrene vokse opp sammen.

Dette er enda et under som har rørt så mange mennesker, og har fylt livene deres med glede og kjærlighet. Sosialarbeideren kan knapt fatte all den kjærligheten og støtten denne familien får fra alle de fantastiske menneskene på Neve Michael.

DET SKJER UNDRE PÅ NEVE MICHAEL – ET HJEM MED ET HJERTE

Vi ønsker dere en riktig god channuka og god jul!

Med kjærlig hilsen,

Hava

* navnene er forandret