Neve Michael trenger vår hjelp (150818)


Dette brevet kom fra Hava i barnebyen Neve Michael:

 

Omgitt av kjærlighet i Neve Michael Children’s Village

 

Mange år har gått siden den grå dagen da Shlomit, hennes storesøster og to storebrødre kom til Neve Mikaels nødkrisesenter for barn i Pardes Hana, Israel.

Shlomit var familiens baby, en fire år gammel jente med blondt hår som ikke kunne slutte å gråte og ikke ville slippe søsteras hånd denne forferdelige ettermiddagen. Ettersom vi hørte om alt de hadde vært gjennom, kunne vi knapt holde tilbake våre egne tårer eller slutte å riste på hodene våre. Neve Michael har sikkert sin andel av skrekkhistorier, men det som hadde skjedd med de fire uskyldige barna var en av de mest sjokkerende historiene vi noen gang hadde hørt.

Sagt med et ord; foreldrene deres var brutale. Alle de fire barna bærer tydelige tegn på fysisk overgrep og tortur; fra friske åpne sår til gamle stygge arr, fra flenger til brennemerker. Barnas naboer, som så og hørte hva som foregikk og rapporterte hva de visste til velferdsmyndighetene, uttalte at mer enn en gang var barna låst ute på gårdsplassen og tvunget til å holde slaggsteiner? i flere timer. Naboene sa også at de regelmessig hørte skrikende lyder fra leiligheten deres.

Barna hadde mer å si om de grusomhetene som fant sted innendørs, og historiene som kom ut av dem i smertefulle økter med psykologer, var de mest heslige fortellingene om overgrep og seksuelt misbruk.

Men Shlomit forble taus. Den yngste og mest uskyldige; ordene kunne ikke uttrykke de grusomhetene hun så og hørte, eller forklare arrene hun hadde på armer og ben.

Vi hørte også om grov forsømmelse. I denne fryktelige husholdningen var disse guttene og jentene ikke ordentlig kledd eller matet, og de gikk aldri til skolen eller fikk venner. For disse fattige barna var deres formative år et totalt tap. Uansett, hva som kunne reddes av ungdommen som kunne regnes som en normal barndomsopplevelse, ville bli oppnådd hos Neve Michael.

Årene har gått; arrene, fysiske og emosjonelle, forblir der fortsatt. Men deres liv har bare blitt bedre siden de dårlige, tidlige årene. Nå vet de hvordan det føles å være omgitt av kjærlighet, å få et godt smil og en øm berøring, bli tatt vare på av ansvarlige voksne som gir dem mat og næring og utdanner dem. Nå kan de virkelig føle at å vokse opp er noe å se frem til.

Og det mest lovende tegn på alt er at Shlomit, takket være dere, våre kjære venner og supportere, har lært å smile.

Når du går og legger deg om natten, vær så takknemlig for alt du har i livet ditt.

Vær takknemlig for at du er velsignet og i stand til å hjelpe de som ikke er så heldige – de uskyldige barna i fare i Neve Michael.

Hava

Barnebyen Neve Michael trenger vår hjelp. Kontonummer 3000 20 47817.