Rapport fra sommerleir på Vårsol med bilder (2.7.-6.7.18)


Rapport om barnas kristne møte: «Dere er vennene mine».

Det velgjørende Fondet «Vårsol» uttrykker sin store takknemlighet til Stiftelsen “Hjelp til Russland” for finansering av barnas kristne møte “Dere er vennene mine” som var fra 2. juli til 6. juli 2018. Vi takker Steinar Harila og hele styret for HTR for deres bestemmelse om å gi penger til dette arrangementet, vi takker for deres bønner og omsorg for oss!

Vi har fått flere takke-meldinger fra barnas foreldre til givere: til de som har bygget huset hvor barna har det så komfortabelt og til de som har finansiert arrangementet hvor barna har blitt forsynt med både åndelig og fysisk «velsmakende» mat. De takket også tjenesteteamet som klarte å skape en vennlig, følelsesmessig, positiv atmosfære til tross for at det var en intens og ganske travel timeplan med aktiviteter i løpet av dagen. Noen foreldre som hadde mulighet til å bruke litt tid til å se på sine barn i programmet, har vitnet om at barna er roligere enn i andre sammenhenger.

Mange barn sa at det var “den beste leiren de har vært på” (selv om de nye lovene i Russland sier at vi kan ikke bruke ordet “leir” når det gjelder vårt arrangement).

Selv om det var lite fri tid, prøvde veilederne for barna å gi individuell oppmerksomhet til hvert barn i deres avdeling og bidra til å sette ut i praksis de bibelske prinsippene.

Takk til Gud for alle dere!

Rapport om barnas kristne møtet «Dere er vennene mine».

Organisert av Stiftelsen «Hjelp til Russland», velgjørende fondet «Vårsol».

Datoer: 02-06.07.2018

Plass: tettsted Taitsy, Vårsol gata, hus 7

Ansvarlig person: koordinator for barn og ungdoms arbeid på barnebyen «Vårsol» – Valeria Aleksandrova

Antall på deltakere: 81 mennesker: 57 barn og 24 arbeidere.

På barnas kristne møte «Dere er vennene mine» har deltatt:

– 57 barn i alderen fra 1 til 13 år (St. Petersburg (kirke «Nåde» og Ingrids kirke (den Hellige Mikael sogn), Leningradskaja fylke (sogner i Ingrids kirken: Tuutari, Koltushi, Tyur, Toksovo, Luga), Pskov (sogn fra Ingrids kirken), barnebyen “Vårsol”), barn fra ikke troende familier som for første gang deltok på et slikt arrangement (Gatchina).

– 24 arbeidere (12 innbyggere fra barnebyen, 8 personer fra Ingrids kirken, 4 arbeidere fra kirken «Nåde»).

Under forberedelse til møtet ble det holdt tre generelle organisasjonsmøter, kjøpt inn de nødvendige materialer og produkter.

Programmet inneholdt daglig:

– felles møter for åpning og lukking av dagen for alle barn

– Bibelske timer etter barnas alder (fire aldersgrupper);

– masterklasser (maleri, kor, sport, teater);

– morgen- og kveldsbønner i grupper med veiledere

Tilleggsaktiviteter på forskjellige dager: OL (sportspill), Game-reise (bibelsk søken etter de bibelske timene) med bål, “nattspill”, barnas Gudstjeneste.