Brev fra Neve Michael 23.08.17


Kjære Steinar og Alfhild,

Det er snart det jødiske nyttåret, og vi håper og ber at Gud vil velsigne oss alle sammen med et vakkert, sunt og godt nyttår. Vi ønsker at dere skal ha et vellykket år fordi dere gjør så mye for så mange. Takk Gud at vi har dere. Vi er virkelig heldige at dere har valgt oss blant deres prosjekter og programmer.
For noen måneder siden var det en nasjonalkonferanse hos Neve Michael, og lederen av BARN PÅ RISK i Israel, Herr Motti Winter, var hovedgjestetaler. Han snakket om barna som måtte bli tatt ut av deres hjem for å redde dem fra forferdelige traumatiske situasjoner. Og Mr. Winter annonserte at Neve Michael er det ledende hjemmet for barn i fare i landet.
Det er ingen hemmelighet at Neve Michael tar seg av de vanskeligste og tristeste tilfellene i landet.
Dere er våre partnere, og dere er absolutt en integrert del av Neve Michael Family.
Dere fortsetter å hjelpe oss hver måned, takk Gud .. Dere vet ikke hvor mye dette er verdsatt.
David Fridman, direktøren som venter på å hilse på deg, ønsker at jeg stiller et spørsmål. Vi har store problemer med å fullføre Children’s Educational Center (barneutdanningssenter) for tenårings gutter og jenter som du vil se når du besøker oss om noen uker. I stedet for det månedlige beløpet du sender, er det mulig å sende en større sum på en gang? I så fall vil vi være i stand til å fullføre renoveringen og kunne bruke den til barna. Vi trenger virkelig denne plassen, spesielt siden våre gutter og jenter blir her til de er 18 år og da forbereder vi dem på hæren.
I år har vi guttene og jentene i barnas krisesenter —- 50 hvert år blir behandlet og reddet.
Vi har jentene i det eneste nødsenteret i Israel —- 50 hvert år behandles og reddes.
Vi har barna som må bo hos Neve Michael fordi deres hjem er så forferdelige —- 130.
Vi har gutter og jenter i dagomsorg – allerede nær 90.
Og vi har familier i fare som vårt sosialtjenestepersonell på stedet gir behandling og veiledning til. I fjor økte vi antallet fra 40 familier til 80 familier. Hver familie kan bestå av 3 eller 4. Foreldrene og barna trenger å bli hjulpet før det er for sent.
Det var nylig en artikkel i avisen om de midler som velferdsdepartementet gir til barnas hjem i Israel … 6 hjem i landet kommer til å stenge fordi de ikke kan skaffe nok penger.. NÅ FORSTÅR DU HVOR VIKTIG DU ER FOR OSS.
Neve Michael åpnet sine dører i april 1943 for å redde små gutter og jenter fra Holocaust … Og i dag er vi fortsatt i stand til å redde barn fordi vi har fantastiske mennesker som dere. Igjen takk for deres hjerter og for å være en del av vårt Oppdrag … Kjærlighet, Hava