Kjære Steinar og Alfhild!

 

Jeg vil at dere skal vite at vi på Neve Michael fortsetter å sette enormt stor pris på alt det dere gjør for barna her. Så jeg tenkte jeg ville fortelle dere litt om noen helt spesielle begivenheter som finner sted på Neve Michael. Dere vil forstå enda bedre hvorfor arbeidet mitt her gjør dagen min meningsfull. Det er en gave fra Gud.

Nylig var vi verter for 70 barn fra en veldedig organisasjon som organiserer weekender for meget syke barn nå og da for å gi familiene deres en pause og litt pusterom. Vi gjorde dette som vår gave til disse guttene og jentene, og det var veldig viktig for våre barn på Neve Michael å ta del i dette prosjektet.

For noen uker siden opptro barna som deltar i Sulamot Philharmonic musikkprogram i Tel Aviv. (Dette er et spesielt prosjekt med Israel Philharmonic for vanskeligstilte barn.) Jeg fikk etterpå vite at det hadde vært veldig flott. Husk, vi har barn som til og med har spilt solo med Zubin Mehta, den berømte, internasjonalt berømte dirigenten. Det er som et mirakel når man tenker på årsakene til at barna våre har kommet til NM. Jeg er så stolt av dem.

 

Vår bar- og bat mitzvah gruppe fortsetter å hjelpe overlevende etter Holocaust som bor i området hver uke… kjøpe mat, rengjøring av hjemmene, de går turer med dem, blir med til legen, eller bare sitter og snakker med dem. Barna våre er blitt knyttet til disse Holocaust-overlevende, og Holocaustdagen har fått en helt annen betydning for dem. Noen deltok til og med i det store bar- og bat mitzvah arrangementet i slutten av juni, som våre æresgjester.

 

For noen uker siden hadde jeg en flott gruppe med unge, utenlandske jenter i alderen 18 år og oppover med svært spesielle behov på besøk. De deltar i et undervisningsprogram i Jerusalem. Det var så rørende og meningsfylt, særlig å se hvordan barna våre og de ansatte tok imot dem. De ville nesten ikke dra tilbake etterpå.

 

Og …. neste uke reiser en gruppe barn fra Neve Mikael til Euro Disney på et spesielt oppdrag. «Make a Wish – Israel» reiser til Paris med 50 alvorlig syke barn, hvert av barna har med en personlig medhjelper pluss medisinsk personell. Vi fikk forespørsel om en gruppe vanskeligstilte barn kunne bli med for å hjelpe de syke barna og være kameratene deres på denne turen. Vår egen psykolog deltar også. Jeg er henrykt over at «Make a Wish» valgte barna på Neve Michael til å hjelpe dem med dette hjertevarme prosjektet.

 

Nå forstår dere hvorfor arbeidet mitt gjør dagen min meningsfull.

 

I slutten av august tar vi imot ytterligere 35 gutter og jenter som ikke kan bo hjemme. I tillegg har alle disse barna spesielle lærevansker, samt følelsesmessige problemer. Dette blir en stor utfordring, men jeg vet at vi vil gjøre det beste vi kan for disse barna. Vi kommer til å trenge mye hjelp for å lykkes.

 

Jeg er heldig… fordi jeg jobber på et sted der det alltid finnes kjærlighet og omsorg. Noen dager får jeg knusende klemmer… Og jeg er takknemlig for at jeg får gjøre noe som er så meningsfullt.. Og barna våre er heldige som har så fantastiske mennesker som dere som gjør det mulig til å hjelpe dem!!! Vi takker Gud for at dere er med oss !!

Kjærlige hilsener og velsignelser,

Hava og barna

 

Noen bilder fra Neve Mikael der det forgår ombygningsarbeider

dsc_6445-neve-mikael dsc_6448-neve-mikael

dsc_6450-neve-mikael