Kjære fantastiske Steinar og Alfhild og alle våre trofaste venner!

 

Jeg håper og ber om at alt står bra til med dere, med familien og med hele forsamlingen. Fordi jeg er klar over at dere vet hvor viktig arbeidet vårt her på Neve Michael er, og fordi dere viser så mye kjærlighet og omtanke for barna våre, vil jeg dele denne rørende historien med dere:

 

Da jeg var 12 år gammel spurte jeg moren min om jeg kunne få kjøpe en ny bluse som jeg skulle ha på meg i selskapet til en venninne. Det var harde tider, men jeg fikk noen få dollar. Jeg gikk rundt i mange butikker før jeg så «Blusen» i et hjørne med «ekstra nedsatte varer». Og jeg lærte et nytt ord – UREGELMESSIG.

 

Blusen var nydelig og veldig annerledes. Jeg spurte ekspeditrisen om hva som var galt med den, og hvordan det hadde seg at den var så billig. Ekspeditrisen svarte: – «Ikke spør meg om hva som er galt, spør meg heller om hva som er riktig. Se på de flotte fargene, de fine knappene og fasongen på ermene. Kjøp den». Jeg insisterte, og fortsatte å spørre: «Så hva er galt med den»? Og hun svarte: «Se på ermene, de har ikke samme lengde, knappene står for langt fra hverandre, og det mangler to, fargene har bleknet her og der – men ellers er den perfekt. Se på helheten».

 

Dere aner ikke hvor glad jeg ble i denne UREGELMESSIGE blusen. Jeg brukte den i mange år, og bragte den til og med meg da jeg emigrerte til Israel. Senere forsto jeg hvorfor.

 

Guttene og jentene som kommer til Neve Michael bor her på grunn av de tristeste årsakene man kan tenke seg. Disse barna våre er ikke vanlige barn. Hvordan kan de være det, etter det de har opplevd i livet sitt? Abigail var vitne til at stefaren brutalt drepte moren hennes. Yossi ble omplassert etter at moren hans hadde hoppet eller ble dyttet ut et vindu, Sarit bestemte seg for helt å slutte å snakke etter at hun hadde vært vitne til noe forferdelige, Nathan ble seksuelt misbrukt. Ingen av barna våre kan si at de kommer fra VANLIGE hjem. Men dette er årsaken til at de er så SPESIELLE. De trenger oss mer enn alle andre fordi det er vi som kan gi dem den VANLIGE livet som de fortjener å leve.

 

Derfor vil vi takke dere, Steinar og Alfhild og hele forsamlingen. Ikke bare fordi dere elsker landet Israel og våre gutter og jenter på Neve Michael, men også fordi dere har mot til å gjøre noe med det- mot til å bry dere! Hjertene deres leger det vonde!!!! Vi er så heldige og føler oss beæret over å ha dere med oss. Gud har sendt dere til oss, og dere er den beste gaven man kan be om.

 

Kjærlige hilsener fra Neve Michael