Reisebrev fra siste tur til Russland, mai – juni 2016


TUR TIL RUSSLAND — 27 mai til 6 juni 2016.

 

Det er med stor takknemlighet og glede å se tilbake på en ny tur med stiftelsen ”Hjelp til Russland”.

 Inntrykkene er mange, uforglemmelige og rike.

Turen startet i Kristiansand, fredag 27 mai. En del gentlemen og ladies entret bussen. Resten ble ”hostet opp” i Moss. Der stod et kor fra Lindås, – ”Hatikva”, – klare som krystall for å fylle opp resten av plassene. Det betyr nesten full buss, med mennesker fra øst, vest og sør.

DSC_0033

De to resterende setene var reservert til tolkene våre, – Vera fra Finland og Sveta fra Russland, – som er ”fast inventar” på alle turene til Steinar og Alfhild.  Sum summarum var vi 57 heldige deltakere (inkludert sjåførene).

 Det var litt ekstra spenning i luften, siden 75% av alle deltakerne tok denne reisen for første gang. Men, med en så herlig innstilling og positivitet på alle vis, forsvant spenningen fort. Vi merket et nydelig fellesskap helt fra starten av. Å knytte nye vennskaps bånd tok heller ikke lang tid. Søsken i Herren var på vei for å hjelpe mennesker i stor nød!

Det gir mening med livet!

Vi var to busser i følge. Den andre var fullstappet med nødvendige varer, gaver og utstyr til de forskjellige stedene stiftelsen driver sitt hjelpearbeid.

 

Da vi var kommet til Finland, fikk vi hilse på en pensjonert politimann, – en kjenning av Steinar og Alfhild. Han fortalte litt om sitt liv, og gav uttrykk for sin brennende glød for å vinne andre for Jesus. Et nydelig fyrverkeri som lyste av Guds kjærlighet, hvor han enn befant seg!

DSC_0132

 Vi takker vår Far og Frelser for Hans beskyttelse og hjelp gjennom tollen. Alt gikk strykende. De ønsket oss Guds kraft og god helse til å fortsette dette flotte arbeidet, som overgår alt annet!

Uansett hvor vi kom på besøk, var mottakelsen og matserveringen overveldende.  Det ble ikke spart på noe.

På barnehjemmet ”Agape” og hos barna i Sosnovi Mys, stod de klare og tok imot oss med åpne armer. Masse god underholdning stod på menyen.

 

 Her er det snakk om flere måneders øvelse før framføring! Hadde man hatt en hatt, var det bare å ta den av, altså!

Barna fikk gaver, snop og masse kjærlighet. Lek og moro fulgte med.  Takknemligheten lyste ut av kroppene deres.

Teamet vårt deltok med masse sang. To trekkspill og flere gitarer gjorde det lett å synge både for store og små.

Vi fikk bringe evangeliet til barna med bilder, drama og sang. Tolken vår, Sveta, gjorde en kjempejobb, overalt hvor vi befant oss!

DSC_0252 DSC_0216 

DSC_0197 DSC_0206

Under matpausen på Agape-senteret, fikk vi stifte bekjentskap med Andrei Kolomoiskyi,  en journalisten i 60-årene, som drev undersøkelse og skriver dokumentasjoner om folks elendige levekår i Russland. Han har fått ”Fritt Ord”-prisen for sin innsats her.

DSC_0247

Han kunne bl.a. avsløre at flere matprodukter i Russland inneholder 70% falske kjøttingredienser!

 

Flere besøk stod i kø fra morgen til kveld. Invalideforbundet,  Ladasenteret (Sosial hjelp til trengende), Klubben i Sovetski, Baptistkirken, Jødene,  barnesanatoriet, barnebyen ”Vårsol”, Den Lutherske Kirke, omsorgssenteret, barnehjemmet ”Dikony”, Primorsk og  ”Nytt Liv”- senteret .

 

DSC_0407 DSC_0338

DSC_0449 DSC_0548

Vi hadde møter nesten hver kveld i de nevnte kirkene og lokalene var fylt til randen. Det ble så fullt, at mange dessverre ikke fikk plass. Vi fikk ”servere” et folk i nød, evangeliet om Jesus som vår Frelser, gode Far og Trøster, gjennom fellessang, koret ”Hatikva”, Anne Kristin Nygård fra Konsmo og den yngste på gruppa,  Andreas Solbakken fra Sauda. Steinar Harila forkynte Ordet.

Innbydelse til forbønn og frelse lød utover forsamlingene. Folket stod i kø. Nøden var stor! Så fikk vi i teamet lov til å gå rundt og be for dem som ga seg til kjenne.

Når møtet var slutt, delte vi ut matposer til alle. Det er mat som blir kjøpt inn lokalt, og pakket på stedet, – støttet økonomisk av stiftelsen.

Vi vet ikke hvor godt vi har det, før en opplever helt konkret slike tilstander som dette!  Men, du verden så herlig det er å kunne rekke ut ei hand til hjelp for noen som er i store vanskeligheter!

Mandag 6 juni var siste dag på turen. Det var ikke lett å ta avskjed med denne flotte gjengen, og med mange nye venner.

Herren har velsignet oss rikt! Vi takker for følget! Gud velsigne dere alle!

 

NB! Kanskje nettopp du som leser disse ord skulle melde deg på neste tur som er 18 til 27 november.

                                                                                                         

 

Mvh. Anne Rita (tekst) og Rune Nilsen (foto).