Brev og ønskeliste fra Barnesanatoriet 28.04.16


Kjære Steinar og Alfhild!

Kjære norske venner!

 

Vi vil sende dere en stor hilsen fra alle våre ansatte og barn som nå ligger på vårt sykehus og får undersøkelser og behandling!

De fleste av disse barna er fra fattige og asosial familier, mange er foreldreløse (noen har bare en av besteforeldrene, ofte er det en gamle bestemor).

En del av barna (ca. hver femte) kommer til oss fra et barnehjem eller beredskapshjem/senter. Tuberkulose er en sykdom som rammer de svakeste og fattige.  Disse barna som ligger på tuberkulosesykehuse til behandling har oftest  bare en av foreldrene . Mange av de er alkoholiker, narkomaner og har ingen jobb, noen sitter i fengsel.

Kan dere tenke gjennom hva disse barna har sett i sine familier og gjennom hva de må gå og hva de må oppleve i sin unge alder?!!!

Til oss kommer barn til å få en undersøkelse, rehabilitering og behandling. Mange ser for første gang i sitt liv et godt boligforhold som vi har nå etter deres renovering på våre barneavdelinger. Her har barna alt som de trenger: Fine lyse store rom, gode møbler, klær, leker og bamser. De føler seg her som i et varmt hjem som er fullt av kjærlighet og omsorg fra ansatte. Dette mangler de i sitt vanlige liv.

Og alt dette er deres årsak! Deres kjærlighet, omsorg og godhet gjør mange barn lykkelige. Det brenner i deres hjerter et lys for fremtid og håp, og gir dem et eksempel på hvordan de kan være medmennesker!

Vi er veldig takknemlige til dere for dette! Må Gud velsigne dere og deres tjeneste!

Alle sammen, både voksne og barn passer godt på det vakre som dere har gitt oss. Dere  kommer alltid med klær, sko og masse leker og dette bruker vi med en gang. Når barn skal ut av sykehuset vårt, reiser de hjem eller andre steder der de bor (barnehjem, beredskapshjem/senter) i deres klær, sko og har deres leker og bamser med seg! Derfor er deres gaver til glede for våre barn ikke bare her, men videre når de reiser herfra. Tusen takk for dette!

Nå spør vi igjen om hjelp. Tiden går fort og noe ting kommer til å bli ødelagt om noen år. Vi har ikke selv penger til å skaffe disse helt nødvendige ting:

 

  1. Vi gjør alt mulig for at barna våre skal se fine og vakre ut og klipper dem selv. Da trenger vi klippemaskiner – 4 stk (koster 2000 for en, alt sammen 8000 rubler);
  2. Kjøleskap  til matsalene på begge barne etasjene (koster 15000 for en, alt sammen 30000 rubler);
  3. På kveldene lager vi selv te og har kosestund for barna, slik at de skal føle seg slik som hjemme, derfor trenger vi virkelig 4 vann kokere (koster 2000 for en, alt sammen 8000 rubler);
  4. For å gjøre rent og ha det hygienisk på boligrom og lekerom trenger vi en støvsuger (koster 8000 rubler);
  5. Barn er barn og klærne blir fort ødelagt, vi reparerer klærne selv, vi har symaskin, men i tillegg trenger vi veldig en spesielt maskin som syr sammen og behandler kantene (koster ca.20000 rubler).

 

Så alt sammer blir 74000 rub. = ca. 1000 euro.

DSC_0372

Vi gleder oss alltid til deres besøk og venter på dere i mai!

 

Med ære og kjærlighet,

Tatjana Nikitina – overlege, alle ansatte og barn fra Barnesanatoriet.

 

Økomomisk bidrag til Barnesanatoriet kan gies ved å klikke HER