Fortelling om familien Melnichuk – Des. 2014


“Hjelp til Russland”  håper noen vil hjelpe til  med å finansiere turen for dette ekteparet sammen med 8 andre fra Russland som vi vil ha med til Eilat i vinter. De som dere leser om her er helt ubemidlet. Har siden de ble frest arbeidet uten lønn på Nytt Liv senteret.

Fortelling om familien Melnichuk.

Aleksandr Melnithuk var født 05.02.1967 i Ukraina. Mora hans døde når Sasha var 16 år gammel. På den tiden hadde han allerede store problemer med narkotika. Etter at mora dør beynte problemene å bli enda større og dypere. Faren har flyttet til en annen by fordi han ikke kunne se på hvordan sønnen dreper seg selv. Når Sasha begynte å leve alene har han begynt med kriminalitet: han stjelte, hadde angrep andre, brukte narkotika hele tiden. Livet var bare kaos og mareritt. Han brukte store doser av alvorlige tunge narkotiker, har prøvd flere ganger å slutte, men klarte ikke dette og har mistet alt håp.

Da var Aleksandr 26 år hørte han om Jesus av en venn, dette kom dypt inn i hjerte og ga håp for første gang i livet. I føste kommende søndag kom Sasha til Gudtjeneste i en kirke og ga sitt hjerte til Herren! Tok imot Jesus! Gud kom på en sterk måte – Sasha var frelst og helbredet av narkotika og røyking med en gang. I 1996 året reiste Sasha til å studere på en Bibelskole.

Olga Melnichuk (Jazyshina) var født 24.07.1966 i Leningrad, Russland. På skolen var en av de beste elevene, var flink i musikk og idrett. Da var hun 12 år var master av sport og inngått i et landslaget for Sovjetunion av svømming. Men da var hun 14 år har hun begynt med narkotika. Slik kom slutt på gledelig liv. Hun var prostituert i flere år. Etter på at kroppen var ødelagt av narkotika og har mistet sin inntagende ytre har blitt en tyv. Alltid hadde hun lyst å slutte med narkotika. Har prøvd flere forskjellige sykehus og behandlinger, men ingenting kunne hjelpe. Da var hun 23 år fikk hun en sønn. Han var født som en narkoman, med påvirkning av narkotika og legene måtte gi baybien doser og etter hvert redusere doser slik at han skulle overleve.

Da var Olga 26 år var hun forgiftet på en stark måte, fikk klinisk død og har overlevd av en mirakkel. Etter på fikk kreft i blodet sitt. Og når håpet var helt tapt kom Herren med sin frelsende hånd! Hun har truffet mennesker fra Nytt Liv, en team som var ledet av Sergei Matevosyan. En av de var Sasha Melnichuk. Han så meg for første gang på et møte hvor har samlet forskjellige psykologer, eksperter på narkotika, leger, og mora tok Olga med på dette møte til å be om hjelp for henne. Olga var 28 år gammel, har veid 46 kilo (170 cm lang) og hadde all slaks mulig sykdommer og hadde alle blødninger som finnes hos en mann og hele kroppen var som en sår. På møte var mye folk, mange hadde ikke tro at jeg kan overleve, mange hadde diskusjon med Sasha og sa at Gud kan ikke hjelpe til narkomaner, at dette er en sak for leger. Etter at alle så meg var alle helt i sjokk og sa til Sasha at hvis du er så sikkert at Jesus kan hjelpe alle så vil vi se at hvordan Han kan hjelpe henne. Slik Herren fikk en utfordring og Sasha også.

Etter på begynte mirakel. Olga tok imot Jesus! Gud har reddet henne fra kreft. En måned senere så henne ut som et normalt menneske. Hun har begynt å studere på det samme Bibelskole som Sasha gikk. Han alltid var en veldig god hjelper til Olga. Etter ni måneder har de giftet seg og reiste til rehabiliterings senter til å arbeide der og tjene Herren. Gud var alltid nær, viste sin herlighet og nåde. I løpet av 20 årene som de var i tjeneste har de sette mange mirakler i folks liv.

Noe eksempler fra deres liv:

Da tok de sønnen til Nytt Liv senter han var 5 år gammelt. På den tiden senteret var i begynnelse, plassen som senteret leide inn var i ruiner, ingen hadde bil eller telefon. Dima – sønnen hadde kraft astma og var invalid i astma i grade 2. Etter på at alle varene var avlastet og bilen reiste tilbake fant de ut at kofferten med all medisin er glemt i bilen. På kvelden fikk Dima en stark astmaangrep. Han kunne ikke puste og fikk feber 40. På sentert var da 20 mennesker, de fleste var nye rehabilitanter, som nettopp kom inn. Alle så at barnet har det så vanskelig og ba oppriktig. I dag Dima er 25 år og fra den dagen hadde han aldri astma igjen.

Andre eksempel: en gang fikk Nytt Liv senter overfall av flere røverer. De har slått Sasha og en mann til veldig sterk, i tillegg fikk Sasha knivstikk i ryggen. Han hadde en penetrerende skade på ryggmargen. Legene sa at han videre blir en invalid i rullestol. Men Gud kom igjen med sin nåde og Sasha etter en måned begynte å gå.

Etter en stund Sasha sin helse har begynt å bli dårligere. Han hadde kjempe sterk hodeverk og sterke angrep av migrene fra før, men etter overfall helsen kom fort ned. Han har vært i flere sykehus i Sankt-Petersburg hod de beste og mest kjente i byen leger. Men situasjonen for Sasha gikk bare ned over. De har tenkt å reise en plass hvor ligger et spesiell sykehus som spesialiseres på hode, men på grunn av krigen i Ukraina kunne vi ikke gjøre dette. Eneste håp som de hadde var Herren! I sommeren reiste Olga til et annet rehabiliterings senteret som ligger i nærheten av et sted som heter Suho-Bezvodnoe. De reiste også dit til å vitne på møter. Etter et møte kom til Olga pastor og forklarte slik: på møte var en dame som fikk en drøm i natt og hun så: at det kommer en gruppe mennesker neste dag til å vitne på møte, og i blant dem blir en dame som har en man som er alvorlig syk. Han prøver å finne medisinsk hjelp, men ikke noe som hjelper. Og Herren sa til henne at bare troen og arbeid skal hjelpe til denne syke mannen, at Sasha må begynne å tjene Herren gjennom smerte. Dette skjedde i vår, Sasha har begynt med enkelt tjeneste på Nytt Liv litt etter litt, trinn etter trinn. Etter 60 dager han var frisk, fikk full styrke igjen. Og i dag kan han tjene Herren med full kraft!

For i dag er Sasha og Olga tjenere på Nytt Liv senetert i flere år. De hjelper til gutter og jenter som er på kjøret av alkohol og narkotika, hjelper å lede dem til Gud og Hans tillit og nåde!

Sasha og Olga gleder seg allerede til Israelturen! Og takker mye for mulighet å være sammen med norske venner i Guds land!

Må Gud velsigne dere alle!