Rapport etter arbeidsreise til Russland 19.-23.01. 2016


Rapport etter arbeidsreise til Russland 19.-23.01. 2016 –  Skrevet av Steinar Harila

Arkitekten vår, Ivar Nilsen og Steinar Harila hadde stramt program for denne reisen.

  1. Omsorgssenteret: Arbeid med ulike sider ved Omsorgssenteret både med tegninger og selve bygget.
  2. Arbeidet er noe forsinket på grunn av streng og lang kuldeperiode. Men de regner med å komme inn på tidsplanen i løpet av mai.
  3. Barnebyen Vårsol: Møte med beboerne og arbeiderne på Omsorgssenteret. Det er en stor utfordring at hele tettstedet og Vårsol ikke har fått gass i rørene enda. Rørene er lagt til alle leiligheter men rørene er tomme for gass. Vi har god grunn til å tro at dette er siste vinter uten gass. Her er beboere som mangler absolutt alt de trenger til å bo. Ingen møbler. Vi måtte kjøpe inn møbler nå. En annen hadde kreft og måtte opereres. Alle beboerne hadde samlet inn støtte for operasjonen. Men de klarte ikke alt. Så av den grunn ba de oss betale resten. Noe vi gjorde. Dette er hva vi er kalt til. Leve for at de som sliter skal få oppleve omsorg, og at de ikke er glemt. Her fikk vi også opprettet en komité som skal ha tilsyn med hele Barnebyen Vårsol, området og bygninger. De skal også ta initiativ for aktiviteter på Vårsol.
  4. Godt å takke arbeiderne på Omsorgssenteret for den store innsatsen de gjør i streng kulde.
  5. Nytt Liv – senteret: De takket oss for at vi gav de penger til å kjøpe 700 tonn kull for å holde varmen. Ingen hadde forutsett en så kraftig og lang kuldeperiode. Lederen sa vi hadde avverget en katastrofe for dem.
  6. Nytt Håp – senteret: Rehabiliteringssenter for familier. De var også i en akutt krise. De måtte kjøpe kull for å holde varmen. Så her måtte vi hjelpe med kostnadene til dette.
  7. Vi besøkte en familie i Vyborg, de var i stor krise. Mor og far med 7 barn. Den yngste var ett år. De bodde på ca. 25 m2. De hadde ikke penger til å kjøpe ved eller å betale strømregningen. Det var ca. 27 kuldegrader da vi var der. Den veden de nå varmet seg med hadde noen naboer hjulpet de med. Om to timer var det slutt på det sa de. Godt vi fikk kjøpe ved og betale strømregningen til dem. Det er en god familie som sliter i et samfunn som sliter nå.
  8. Agape: Her går livet normalt. Der var 60 flotte barn nå. Takk til ledelsen og ansatte for en stor innsats til beste for barna.
  9. Lada-senteret: Her fikk jeg ha møte med Borgermesteren. Vi fikk samtale om viktige spørsmål. Så fikk jeg ha møte med Politimesteren. Deretter hadde vi bestemt at vi skulle vise en DVD fra mitt hjem-distrikt i Finnmark. En film som ble lagd der og fikk navnet «Brent Jord» Her fikk vi se blant annet gode relasjoner mellom Russland og Norge. Den ble godt tatt imot og gode ord ble framsagt etter visningen. De ville ha filmen og vise den for andre. Lada sin ledelse hadde samlet en fin flokk til denne anledningen. Takk skal dere ha. Så fikk jeg også her anledning til å fortelle om det store plassbytte med så dramatiske og store konsekvenser for alle mennesker. Jesus tok plassen for oss i dommen og vi ble da, på grunn av det han gjorde, frikjent!

«Ham som ikke visste av synd, har Gud gjort til synd for oss, for at vi i ham skal bli rettferdige for Gud». 2Kor 5:21

Stor takk til alle som gjør det mulig for oss å hjelpe i nøden, der andre ikke kan eller vil hjelpe!

Takknemlig for tjenesten.

Steinar Harila