Årsarkiv: 2016


 

Om dette forklarer den største uavhengige russiske avisen “Novaja Gazeta» med henvisning til nyhetsbyrået Interfax og Bloomberg (http://www.novayagazeta.ru/news/1707472.html) 29.09.2016.

eldre1

Russland står på den siste plassen i internasjonal helse rangering blant land med befolkning over fem millioner mennesker.

Rangeringens eksperter tok hensyn til den gjennomsnittlige levealder, andel av BNP (BruttoNasjonalProdukt) per innbygger som brukes på helsetjenester og det er det samme i absolutte termer.

Russland fikk den 55te plassen på listen og helseområde i sitt nivå er dårligere enn helsen i Brasil, Aserbajdsjan, Colombia, Jordan og USA, som står på 54 til 50 plassen henholdsvis. Ifølge rangering er gjennomsnittlig levealder i Russland 70,37 år. For medisin brukes 7,07% av BNP eller 893 dollar. Lederer i rangeringer blir Hong Kong, Singapore, Spania, Sør-Korea og Japan.

 

Eksperter har registrert økning i dødelighet på sykehus på grunn av reduksjon i sengeplasser.

Karelia registrert blant regionene med størst økning i dødeligheten.

 

Denne informasjonen sendes 28.10.2016 på radio «Sortavala FM» (http://sortavalafm.ru/eksperty-zafiksirovali-rost-smertnosti-v-bolnitsah-iz-za-sokrashheniya-koek/)

 

På de Russiske sykehus, i 2015, døde mer enn 24 tusen mennesker enn ett år tidligere. Dødeligheten er økt på grunn av reduksjon av sykehussengeplasser forklarer RBC med hensyn til rapporten fra Fond “Health”.

Økt  dødelighet.

Antall innlagte pasienter i Russland har gått ned med 817 000 i 2015 og antall dødsfall på sykehus økte med 24 000 forklarer eksperter av det uavhengige Fondet “Helse”.

Ifølge direktør av Fondet “Helse” Eduard Gavrilov, at redusering på sykehusinnleggelser går i forbindelse med reduksjon i tilgjengeligheten av medisinsk behandling på sykehus. Årsaken til økt dødelighet er redusering av senger på sykehus, sier Gavrilov. Bare i 2015 var det likvidert 41 tusen senger, og fra 2013 – mer enn 100 000 senger forklarer eksperter.  På grunn av dette stort antall, kommer pasientene til sykehuset for sent.

Det mest alvorlige problemet med mangel på senger er på landsbygda, sier ekspertene. På landsbygda ble det først redusering på de spesialiserte medisinske steder: hjerte, nevrologiske og pulmonology. Som resultat – pasienter med hjerteinfarkt og slag innlegges på den generelle terapeutiske sengen hvor er det umulig å gi dem spesialisert hjelp, sier Gavrilov.

Rapporten sier at den største økningen i dødelighet finnes i 10 regioner: Murmansk-regionen (+0,28), Kursk-regionen (+0,26), Penza-regionen (+0,24), Karelen (+0,22), Perm (+0,22), Volgograd-regionen (+0,21), Mari El (+0,21), Nizjnij Novgorod-regionen (+0,20), Tyumen regionen (+0,19) og Krasnodar-regionen (+0,19).

 

Lovforslaget på budsjettet i fra Finansdepartementet foreslår en kraftig reduksjon i helsekostnader i 2017

Forteller radiostasjonen “Echo of Moscow» (http://echo.msk.ru/news/1855258-echo.html) med henvisning til utgave finanz.ru som analysere dokumentet.

eldre2

For dette formålet brukes 544 milliarder rubler i dag. Det neste året vil det bli tildelt kun 362 milliard. Spesielt skal det reduseres i statlige utgifter til poliklinisk og sykehusets hjelp. Dessuten vil staten bruke mindre penger til sanitære og epidemiologiske velferd av russerne. Forsvarsutgifter i budsjettet er flere ganger høyere enn utgiftene til helsetjenester. I det neste året foreslår Finansdepartementet  å redusere dem med kun 6%.

Slik betydelig reduksjon i utgiftene til helsevesenet vil føre til en alvorlig forverring i medisin. Dette er forklart til “Echo Moskvy” den første nestleder i Dumaen komité for helse Fedot Tumusov. Han understreker at helse er ikke et område hvor man kan spare.

 

 Innbyggerne i yakutsk gamlehjem som sulter og dør av kulde, har henvendt seg til statsoverhodet.

Denne rapporten TVkanal «Sargrad» (http://tsargrad.tv/article/2016/11/03/golodajushhie-iz-doma-prestarelyh-obrashhajutsja-k-prezidentu-putinu) kom ikke som en sensasjon. Denne situasjonen kan observeres i mange gamlehjem og internater. De gamle som klaget til presidenten, har skjult sine navn på grunn av frykt for å bli kastet ut selv fra et slikt sykehjem og kommer da til å bo på gata.

eldre3

Redaksjon av program “Sanntid” ble klar over hjerteskjærende brev fra gamle i fra yakutsk gamlehjem som de sendte til lederen for den russiske staten, Vladimir Putin. Eldre mennesker i Yakutsk sulter og fryser i bokstavelig forstand.

Tynn grøt, suppe uten kjøtt og to skiver brød om dagen. Dette er ikke minnene fra sulten etter krigens tid. Dette er i dag. I et gamlehjem i Yakutsk gamle ensomme mennesker sulter.

Innbyggerne i denne «nåtids konsentrasjonsleiren»  tok sin skjebne først. De spøkte: “Hvis bare var det ikke var krig.” Men hver dag blir matporsjonene i spisestuen mindre. Gamle mennesker har våget å skrive et brev til presidenten. Hvem andre kan hjelpe?

«Med en gang etter frokosten, begynner vi å vente smertelig på den såkalte middagen. Klokken 13.00, så snart klokken ringer, vi troppet opp alle, som en saueflokk, snubler og presser, springer inn i spisestuen. Mange av oss har ikke tålmodighet til å spise suppe med en skje – de sugger direkte fra tallerken gjennom kanten og det som gjenstår på bunnen – et stykke potet eller noen nudler svelges med en slag skje. Totalt tar ikke middagen vår mer enn fem minutter. Det er et skam så sjelden at vi ligner på dyr i dette forholdet. I disse minuttene er det uutholdelig å se inn i øyne på hverandre» – står det i brevet til presidenten.

Menyen for dagen er ikke lagt ut i spisesalen. Det er ingen som tar en prøve av maten. De gamle vet ikke dagsbehovet av produkter for et menneske. Frukt og grønnsaker har de ikke sett på lenge. For en lykke – pasta med kjøttboller. Pasienter skriver at fra en kokk får de mat med to-tre biter, mens fra en annen – enda mindre.

“Det skjer slik at nesten hver dag forlater vi matsalen sultne. Når vi går forbi en beholder med brød tar vi et par stykker brød på lur og putter inn i lomma – slik lagrer vi noe til de endeløse kjedelige kvelder … På kvelder ønskes det spesielt å spise. De menn som har vært i fengsel sier de fikk bedre mat i fengselet,”- skriver de.

eldre4

Frykten for å komme på gaten, tvang innbyggere på gamlehjemet til å endre sine navn. Gamle har ingen steder å gå. Noen har slektninger nektet å ta vare på, andre har mistet alle i familien. De sultne kveldene kan redde en buffé. Men de fleste gamle har ikke penger til overs. 75% av pensjonen, holde til mat og klær. Men varme klær har de ikke nok til alle. Gamle venter med frykt på vinteren.

eldre5

“Vinteren i Yakutia er hard og lover å være veldig kald. Vinden trenger seg inn på rommene. Ikke alle har varme dyner, noen madrasser er så tynne at på morgenen kan det sees trykk merker av jernsengen på kroppen. Pelsstøvler og filtstøvler er også et stort underskudd, vi må stadig ta på oss noen brukt klær.”- står det i brevet.

Innbyggerne på gamlehjem har allerede bedt om hjelp. De skrev flere brev til aktor og sosialtjenesten. Fikk ikke noe svar. Deres siste håpet er presidenten.

“Mr. Putin, vi personlig inviterer deg til å smake på maten vår. Vær så snill, kom og spis sammen med oss! Vi venter sterk. Og så ber vi om en kontroll-sjekk: er det riktig brukt av offentlige midler som sendes til oss. Hvis alle ting på vårt internat er utført på riktig måte, kan vi bare akseptere dette og fortsette det tunge livet med stille gråt i en pute om nettene”- står det sist i brevet.

 

Link til en video på TVkanal “Sargrad” – «Forlatte gamle i Russland [Hart om det viktige]»: https://www.youtube.com/watch?v=VsoKvll0I4k


 

Kjære Steinar, god dag!
Hei alle norske venner!

Takk for brevet, som vi fikk i dag, og for at du sendte oss penger til “Adopsjon”. Vi er veldig takknemlige for det, folk venter. Vi begynner å dele ut penger når de er på konto.

Folket i regionen sliter med stor engstelse i sitt hjerte og venter at “Hjelp til Russland” skal kommer med sin gruppe til oss her i Russland.
På dette stadiet, er landet i stor økonomiske krise, mennesker – familier med barn og eldre, er i en svært vanskelig situasjon – det er ingen jobb, prisene for å betale for verktøy, strøm og vann stiger. Prisene dobles opp på produkter – fattige mennesker har det vondt nå. Steinar, folk ber deg om å komme til oss med din norske gruppe av mennesker som bygger fred og takknemlighet. De takker også det norske folk som gjennom 15 år, med det faktum at vi har blitt hjulpet i denne forbindelse, slik at vi kan overleve i disse vanskelige økonomiske år. Og nå ber vi deg om ikke å forlate oss i denne vanskelige tiden. Nå har vi det enda vanskeligere med å overleve.  Sanksjonene har komplisert situasjonen i Russland, og vanlige mennesker lider på grunn av den internasjonale situasjonen. Vi ber, ikke glem våre fattige i den vanskelige tiden vi nå lever i. I over 15 år har hjelpen fra det norske folk gitt oss glimt av lys og håp. Det er vi umåtelig takknemlige for, til deg. Vi håper vi kan forbli venner for alltid.

Med respekt og kjærlighet, venner fra landsbyen Sovietsky,
Galina, “Lada” og ansatte.
Hilsen fra ordfører Andrey, han venter på deg også, ønsker å se og snakke med deg.

Bibelen, Matteus 20.

Økonomisk støtte kan gies ved å klikke HER


 

Kjære Steinar, kjære brødre og søstre!

 

De første kalde dagene er kommet og vi gleder oss med varmen inne. Deres hjelp kom akkurat på den rette tiden slik at vi kunne forsette å hjelpe de mennesker som er påvirket av rus og kunne dø uten hjelp.

Deres hjelp, vennskap og bistand er livsviktig for både arbeidere og rehabilitanter! På grunn av hjelp fra dere kunne vi kjøpe kull til å varme alle lokalene (hus, bygninger, verksteder, garasje, grønnsakslagerer osv) i begge våre to senter: Kotly og Preobrasjenka

.1 2

3 4

Det er vanskelig å finne rette ord til å vise frem vår takknemlighet og det er ikke lett å skrive på papir alle takkeord og gode tanker som vi vil sende til dere! Alle vi: arbeidere, rehabilitanter, foreldre og barn takker dere hjertelig og ønsker dere bare alt godt og Guds velsignelse!

Deres hjelp er et bevis av Guds ære og herlighet for oss alle!!!

 

Må Herren velsigne dere alle!

 

Med ære og vennlig hilsen,

direktør av Nytt Liv senteret

Sergei Matevosjan og alle beboere på Kotly og Preobrasjenka

Økonomisk støtte kan gies ved å klikke HER