Brev


Kjære Steinar og Alfhild!

 

Jeg vil at dere skal vite at vi på Neve Michael fortsetter å sette enormt stor pris på alt det dere gjør for barna her. Så jeg tenkte jeg ville fortelle dere litt om noen helt spesielle begivenheter som finner sted på Neve Michael. Dere vil forstå enda bedre hvorfor arbeidet mitt her gjør dagen min meningsfull. Det er en gave fra Gud.

Nylig var vi verter for 70 barn fra en veldedig organisasjon som organiserer weekender for meget syke barn nå og da for å gi familiene deres en pause og litt pusterom. Vi gjorde dette som vår gave til disse guttene og jentene, og det var veldig viktig for våre barn på Neve Michael å ta del i dette prosjektet.

For noen uker siden opptro barna som deltar i Sulamot Philharmonic musikkprogram i Tel Aviv. (Dette er et spesielt prosjekt med Israel Philharmonic for vanskeligstilte barn.) Jeg fikk etterpå vite at det hadde vært veldig flott. Husk, vi har barn som til og med har spilt solo med Zubin Mehta, den berømte, internasjonalt berømte dirigenten. Det er som et mirakel når man tenker på årsakene til at barna våre har kommet til NM. Jeg er så stolt av dem.

 

Vår bar- og bat mitzvah gruppe fortsetter å hjelpe overlevende etter Holocaust som bor i området hver uke… kjøpe mat, rengjøring av hjemmene, de går turer med dem, blir med til legen, eller bare sitter og snakker med dem. Barna våre er blitt knyttet til disse Holocaust-overlevende, og Holocaustdagen har fått en helt annen betydning for dem. Noen deltok til og med i det store bar- og bat mitzvah arrangementet i slutten av juni, som våre æresgjester.

 

For noen uker siden hadde jeg en flott gruppe med unge, utenlandske jenter i alderen 18 år og oppover med svært spesielle behov på besøk. De deltar i et undervisningsprogram i Jerusalem. Det var så rørende og meningsfylt, særlig å se hvordan barna våre og de ansatte tok imot dem. De ville nesten ikke dra tilbake etterpå.

 

Og …. neste uke reiser en gruppe barn fra Neve Mikael til Euro Disney på et spesielt oppdrag. «Make a Wish – Israel» reiser til Paris med 50 alvorlig syke barn, hvert av barna har med en personlig medhjelper pluss medisinsk personell. Vi fikk forespørsel om en gruppe vanskeligstilte barn kunne bli med for å hjelpe de syke barna og være kameratene deres på denne turen. Vår egen psykolog deltar også. Jeg er henrykt over at «Make a Wish» valgte barna på Neve Michael til å hjelpe dem med dette hjertevarme prosjektet.

 

Nå forstår dere hvorfor arbeidet mitt gjør dagen min meningsfull.

 

I slutten av august tar vi imot ytterligere 35 gutter og jenter som ikke kan bo hjemme. I tillegg har alle disse barna spesielle lærevansker, samt følelsesmessige problemer. Dette blir en stor utfordring, men jeg vet at vi vil gjøre det beste vi kan for disse barna. Vi kommer til å trenge mye hjelp for å lykkes.

 

Jeg er heldig… fordi jeg jobber på et sted der det alltid finnes kjærlighet og omsorg. Noen dager får jeg knusende klemmer… Og jeg er takknemlig for at jeg får gjøre noe som er så meningsfullt.. Og barna våre er heldige som har så fantastiske mennesker som dere som gjør det mulig til å hjelpe dem!!! Vi takker Gud for at dere er med oss !!

Kjærlige hilsener og velsignelser,

Hava og barna

 

Noen bilder fra Neve Mikael der det forgår ombygningsarbeider

dsc_6445-neve-mikael dsc_6448-neve-mikael

dsc_6450-neve-mikael


Kjære fantastiske Steinar og Alfhild og alle våre trofaste venner!

 

Jeg håper og ber om at alt står bra til med dere, med familien og med hele forsamlingen. Fordi jeg er klar over at dere vet hvor viktig arbeidet vårt her på Neve Michael er, og fordi dere viser så mye kjærlighet og omtanke for barna våre, vil jeg dele denne rørende historien med dere:

 

Da jeg var 12 år gammel spurte jeg moren min om jeg kunne få kjøpe en ny bluse som jeg skulle ha på meg i selskapet til en venninne. Det var harde tider, men jeg fikk noen få dollar. Jeg gikk rundt i mange butikker før jeg så «Blusen» i et hjørne med «ekstra nedsatte varer». Og jeg lærte et nytt ord – UREGELMESSIG.

 

Blusen var nydelig og veldig annerledes. Jeg spurte ekspeditrisen om hva som var galt med den, og hvordan det hadde seg at den var så billig. Ekspeditrisen svarte: – «Ikke spør meg om hva som er galt, spør meg heller om hva som er riktig. Se på de flotte fargene, de fine knappene og fasongen på ermene. Kjøp den». Jeg insisterte, og fortsatte å spørre: «Så hva er galt med den»? Og hun svarte: «Se på ermene, de har ikke samme lengde, knappene står for langt fra hverandre, og det mangler to, fargene har bleknet her og der – men ellers er den perfekt. Se på helheten».

 

Dere aner ikke hvor glad jeg ble i denne UREGELMESSIGE blusen. Jeg brukte den i mange år, og bragte den til og med meg da jeg emigrerte til Israel. Senere forsto jeg hvorfor.

 

Guttene og jentene som kommer til Neve Michael bor her på grunn av de tristeste årsakene man kan tenke seg. Disse barna våre er ikke vanlige barn. Hvordan kan de være det, etter det de har opplevd i livet sitt? Abigail var vitne til at stefaren brutalt drepte moren hennes. Yossi ble omplassert etter at moren hans hadde hoppet eller ble dyttet ut et vindu, Sarit bestemte seg for helt å slutte å snakke etter at hun hadde vært vitne til noe forferdelige, Nathan ble seksuelt misbrukt. Ingen av barna våre kan si at de kommer fra VANLIGE hjem. Men dette er årsaken til at de er så SPESIELLE. De trenger oss mer enn alle andre fordi det er vi som kan gi dem den VANLIGE livet som de fortjener å leve.

 

Derfor vil vi takke dere, Steinar og Alfhild og hele forsamlingen. Ikke bare fordi dere elsker landet Israel og våre gutter og jenter på Neve Michael, men også fordi dere har mot til å gjøre noe med det- mot til å bry dere! Hjertene deres leger det vonde!!!! Vi er så heldige og føler oss beæret over å ha dere med oss. Gud har sendt dere til oss, og dere er den beste gaven man kan be om.

 

Kjærlige hilsener fra Neve Michael


Kjære venner til Dikony!

Snart er det slutt på sommeren og vi vil fortelle dere med glede hvordan sommeren vår har vert!

Den mest betydningsfulle aktiviteten var sommerleiren vår, som vi bare kunne fullføre med deres hjelp og støtte.

Det var 60 barn som deltok på leiren i år, og den varte i 21 dager. Alle arbeidere har gjort et fantastisk arbeid i løpet av alle disse dagene. Nesten alle barna har reist fra leiren med tårer i øynene fordi de følte seg som hjemme her, fikk varm kjærlighet og stor omsorg fra oss voksne. Her fikk vi nok engang bekreftelse på at personlig kjærlighet og omsorg til barn kan gjøre mirakler. I år hadde vi flere barn som kom til oss gjennom politiet. Vi fikk opplyst fra politiet at de barna var vanskelige og ulydige tenåringer, men takk og lov, vi fikk ingen problemer med dem.

På grunn av dere har hjulpet oss, kunne vi overraske barna flere ganger. Vi organiserte en fotballturnering sammen med et virkelig fotballag, hadde organisert sports orientering og de fikk bruke virkelig turist utstyr.

Barna på leiren laget en dans og den viser hvor mye de elsker og hvor mye frihet de føler.

Video ligger på Youtube og ved å trykk på linken så finner du den: https://www.youtube.com/watch?v=BFXUO5RWP-M&feature=player_embedded

 

Her er noe bilder fra sommerleiren.

Clipboard01 Dikony sommer

 

Selvfølgelig var ikke dette alt og sommeren er ikke slutt etter denne leiren.

Barn har deltatt i barneleiren som var organisert av Ingrids kirken. Tenåringene var enda mer lykkelig fordi de også kunne delta i en konfirmasjons- og en bibelleir.

Clipboard03 Dikony sommer Clipboard02 Dikony sommer

På slutten invitert vi til et veldig godt og menneskelig prosjekt. Vi hadde en integrerende leir som involverte både friske barn og barn med helseproblemer (invalide, nedsatt funksjonsevne) om å være sammen. Vi tror at dette gav barna en veldig verdifull og minnerikelig livserfaring!

Clipboard04 Dikony sommer

Tusen takk til dere for deres varme hjerter og for deres støtte!

Vi ber dere om å be for arbeid på Dikony og barnas hjerter.

 

Med vennlig hilsen,

Shutova Viktoria – direktør på Dikony